Anlita byggföretag för att renovera huset 

Om du planerar en husrenovering är det många bollar att hålla i luften, likt en takläggare. Att välja rätt byggföretag för jobbet är nämligen otroligt viktigt för att du ska få det resultat du förväntar dig. Om du aldrig renoverat förut, eller åtminstone inte anlitat ett byggföretag – kan processen kännas lite klurig. Tyvärr finns det en del oseriösa aktörer i branschen som kan ställa till det en hel del för okunniga nybörjare inom renoveringsbranschen. Se därför till att samla på dig så mycket information du kan om ditt byggföretag innan du ingår ett avtal. Några viktiga saker att kolla upp är:  

  1. Ekonomisk data

Det är viktigt att kolla upp företagets ekonomi innan du anlitar dem. Se till att företaget har stabil ekonomi och läs gärna tidigare årsredovisning. Desto mer information du samlar på dig, desto tryggare val av byggföretag kan du göra. Det viktigaste är dock att de är ett stabilt företag rent ekonomiskt, för att du ska minimera risken för att bli blåst eller lurad på pengar. 

  1. Certifieringar och försäkringar

Se till att byggföretaget du anlitar har relevanta certifieringar som krävs för att utföra de tjänsterna du efterfrågar. Vilka certifieringar du bör titta efter beror till stor del på vad du planerar att renovera. Det är särskilt viktigt att kolla upp dessa certifieringar om du ska renovera våtrum eller/och dra eller installera el. Detta kräver nämligen certifiering från Säker Vatten och Elsäkerhetsverket för att arbetet ska genomföras på ett säkert sätt. Se till att kolla upp vilka certifieringar ditt renoveringsprojekt kräver för att ta in den expertis som krävs för att jobbet ska bli korrekt utfört. Fuska inte med detta, det kommer du bara ångra i det långa loppet när resultatet inte håller den kvalité du förväntar dig. 

  1. Ansvarig personal under projektet

Förutom att kolla upp information gällande företaget du anlitar bör du även skapa dig en uppfattning om den person/de personer som konkret kommer arbeta med ditt projekt. Se till att föra en utförlig dialog med projektansvarige i ett tidigt skede för att säkerställa att ni kommer bra överens. Underskatta inte din magkänsla, den säger ofta mer än man tror. Verkar personen trovärdig? Har den erfarenhet av liknande projekt? Om det är möjligt är ett hembesök att föredra innan ni påbörjar projektet för att du ska lära känna personerna som kommer arbeta i ditt hem. Det kan vara betryggande att lära känna personerna ordentligt innan renoveringen sätter igång. 

  1. Erfarenhet

För att du ska bli säker på att byggföretaget du anlitar kommer göra ett bra jobb är det bra om du får referenser från tidigare jobb. Be om referenser, ring och prata med tidigare kunder och fråga runt! Säkerställ att tidigare projekt varit lyckade för att du ska känna förtroende för att ditt projekt kommer bli lyckat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *