Tydlig checklista inför flytten 

När flytten närmar sig är det många saker att planera och hålla koll på. Hela ditt hem ska packas ner i flyttlådor och flyttas till din nya bostad. Denna process är tämligen omfattande, framförallt om du ska flytta långt eller du har många ägodelar att packa. Därför kan det vara bra att ta hjälp av en checklista för att se till att allt som behöver göras hinns med i god tid innan flyttdagen är kommen. Du kan bygga upp din egna checklista baserat på din flytt och allt vad det innebär – men här är några grundpunkter som kan vara bra att utgå från. 

 

Fixa flytthjälp 

Även om det i teorin är möjligt, är det inte att föredra att flytta helt på egen hand. Därför är det bra att fundera kring flytthjälp i god tid innan flytten, så att arbetet blir gjort ordentligt av flyttfirma. Antingen kan du anlita en flyttfirma eller be familj eller vänner om hjälp. Vilket alternativ som är bäst för dig beror delvis på din egna förmåga att bära tungt och köra med släp och så vidare, samt din ekonomi. Därmed behöver du göra en egen bedömning vilket alternativ som passar dig bäst. Se till att boka tjänster hos flyttfirma i god tid för att du ska kunna planera flytten. 

 

Planera packning 

Något som stämmer för i princip alla som planerar en flytt är att det aldrig är för tidigt för att börja packa. I princip alla har ett vindsutrymme, ett förråd eller en garderob full med saker som inte används regelbundet. Dessa är bra platser att börja packa. Rensa ut grejer du inte behöver och packa ner grejer du vill behålla men inte kommer behöva förrän flytten är genomförd. 

 

Flyttanmälan och adressändring 

Kom ihåg att göra en flyttanmälan till Skatteverket, gärna så fort du vet när du ska flytta. Denna adressändring är otroligt viktig att genomföra eftersom den innebär att din folkbokföringsadress ändras hos viktiga myndigheter och andra insatser. Glöm inte heller att göra en vanlig adressändring för att säkerställa att din post kommer till din nya adress. Här kan du också beställa eftersändning av din post vilket kan vara att rekommenderat att göra för en tid framöver. 

 

Flytta avtal 

Se till att alla dina avtal i din nuvarande bostad ändras till din kommande bostad. Allt från elavtal, internet och försäkringar vill du självklart ha på plats efter genomförd flytt. Om du har många avtal att hålla koll på kan det vara smidigt att skriva en checklista på allt som ska fixas. 

 

Planera flyttdagen 

När flyttdagen närmar sig är det smart att planera dagen så noga som möjligt. Se till att det är fastställt vilka som ska hjälpa dig och vilka tider som gäller för att dagen ska flyta på smidigt. Glöm inte att planera inför flyttstädningen, oavsett om du genomför den själv eller anlitar en firma för jobbet. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *