Anlita städfirma – Att tänka på 

Funderar du på att anlita en städfirma från merinfo.se alberts städservice ? Då finns det en hel del saker som är viktiga att tänka på. Det spelar ingen roll om du ska välja städfirma för första gången eller om du är missnöjd med din nuvarande och vill hitta en ny.  

Städfirmor har blivit otroligt populära och är utmärkta att använda sig av för den som inte kan, hinner eller vill städa på egen hand, för Flyttstäd, men som fortfarande vill ha ett hem som är rent och fräscht. Idag är det inte bara privatpersoner som använder sig av städfirmor, utan även fastighetsägare, BRF:er och företag. Här nedan kommer vi titta närmare på några viktiga punkter att ta hänsyn till när du ska välja! 

Hitta den bästa städfirman – 5 bra tips 

  1. Jämför offerter

Precis som när du ska anlitar en hantverkare är det viktigt att jämföra offerter för städbolag innan du väljer. Be om offerter från olika bolag som du anser intressanta och jämför sedan priserna mot varandra. På så sätt kan du säkerställa att du inte betalar överpris i onödan och att du får en städfirma som kan erbjuda dig allt det du vill ha. 

  1. Kontrollera F-skatt och försäkringar

En städfirma ska vara trygg att använda sig av och därför är det viktigt att det finns kompletta och bra försäkringar om olyckan skulle vara framme. Kontrollera eventuella försäkringar och glöm inte bort att säkerställa att företaget betalar F-skatt. Om det inte finns någon F-skatt så kommer du heller inte kunna använda dig av RUT-avdraget och sänka dina kostnader. Rengöra handfat - Städa badrum

  1. Tjänster och städmoment

Vad är det för städtjänst som du är ute efter och är det något som städfirman erbjuder? Titta i tjänsteutbudet och se till att du får den städning som du verkligen vill ha. Här rekommenderar vi att du även tittar på städinstruktionerna för diverse tjänst. Innehåller hemstädningen verkligen allt du vill ha hjälp med? 

  1. Kommunikation

Det är otroligt viktigt med en bra kommunikation. I många fall kommer städpersonalen att befinna sig i i ditt hem när du är på arbetet eller inte är närvarande och då måste du kunna känna dig trygg. Prata med arbetsledaren för städfirman och skapa dig en bra relation med företaget. Här kan det vara fördelaktigt om du får samma personal vid varje städning, så att ni lär känna varandra bättre. 

  1. Säkerhet och utbildning

När man arbetar med städning i andras bostäder är det mycket viktigt att vara utbildad. Se till att personalen på städfirman har en bra och grundlig utbildning när det kommer till rengöringsmedel och att de vet hur man behandlar olika känsliga material. På så sätt minskar du inte bara risken för missförstånd, utan du minskar även risken för olyckor som kan uppstå i ditt hem. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *